Mijn verhaal

Waar het allemaal begon...

“Mama, ik wil mijn krullen niet, ik wil jouw haar"

’s morgens bij het kammen, één grote strijd tegen droge haarlokken vol met klitten. “ Of mijn vriendin die zei: “Ik weet echt niet meer wat ik met mijn krullen moet beginnen” en maar opnieuw de stijltang pakte. Wat was ze jaloers op vrouwen met een mooie, gezonde bos met krullen. 

Na een zoektocht kwam ik terecht in de wondere wereld van krullen en ontdekte de Curly Girl Method (CG methode). Er ging een wereld (met krullen) voor me open!

Ik dacht bij mezelf als deze duizenden vrouwen allemaal op zoek zijn naar een natuurlijke shampoo, waarom niet zelf maken? Een natuurlijke shampoo van Nederlandse bodem.

Dit idee werd een plan en dit plan resulteerde in een prototype Shampoo en Conditioner. Aangezien ik geen enkele shampoofles kon vinden waarop duidelijk vermeld stond hoeveel proteïne erin zat, welke proteïne het was (grote of kleine), hoeveel vocht (moisture) erin zat, wat de Ph-waarde was en of er sulfaten, parabenen en siliconen in zaten, ontstond meer en meer de behoefte aan een overzichtelijke verpakking met relevante informatie. Ook was ik op zoek naar een shampoo zonder palmolie en microplastics en werd het een ware zoektocht. Om eerlijk te zijn kon ik geen verpakking vinden waar dit alles op stond vermeld.

Ik besloot daarom om niet één shampoo, maar drie shampoos en drie conditioners te formuleren met een verdeling in ‘ high protein’, ‘ medium protein’ en ‘ protein-free’. Én op de recyclebare en transparante verpakking zou precies komen te staan wat er allemaal wel en wat er niet in zit. En zo begon mijn avontuur.

Waar we staan...

Inspire others by just being you!

Het hele proces omvatte veel meer dan ik dacht en de shampoos en conditioners zijn helaas nog niet klaar. Maar ik zorg ervoor dat het de beste natuurlijke shampoos en conditioners worden zonder sulfaten, parabenen, siliconen, uitdrogende alcohol, minerale oliën, palmolie en microplastics die ook vegan en diervriendelijk zijn. Als de verpakking dan uit gerecycled plastic bestaat, recyclebaar is en ook nog een beetje fancy in je badkamer staat, dan ben ik helemaal happy en sta ik volledig achter mijn producten!

Alle informatie van deze uitgebreide zoektocht en natuurlijk mijn eigen ‘haar’-ervaringen heb ik verzameld en gebundeld in het Happy Hair Handbook. Hoe fijn is het als je een kort praktisch handboek hebt en door middel van eenvoudige stappen komt tot mooi en gezond haar! Geïnspireerd op de CG-methode is gaandeweg ook de Happy Hair Methode ontstaan die ik verwerkt heb in het boek. Ik geloof dat mooi en gezond haar haalbaar is voor elk haartype!

Ik merkte dat de mensen om mij heen behoefte hadden aan persoonlijk advies en hulp en ben daarom gestart met de Happy Hair Box wat meteen een succes werd. Het draaide niet alleen om advies en natuurlijke en duurzame producten (die ik nu nog inkoop), maar ook om een stukje persoonlijke aandacht en ontzorgen. Vrouwen werden oprecht Happy van hun (nieuwe) haar! En laat dat nu net mijn missie zijn.

Mavis 

Download jouw

GRATIS!

Happy Hair Planner

Plan je persoonlijke haarroutine en vergeet nooit meer een product of wasdag.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.